Wenkbrauwlift

Wat is een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift met botox is een niet-chirurgische procedure waarbij botox wordt geïnjecteerd om de wenkbrauwen te liften. Bij een wenkbrauwlift met botox wordt het in de spieren rondom het voorhoofd geïnjecteerd, waardoor de spieren ontspannen en de wenkbrauwen omhoog getrokken worden. Hierdoor ontstaat een verhoogde en meer open uitstraling van de wenkbrauwen. Het effect van een wenkbrauwlift met botox is tijdelijk, meestal blijft het resultaat zichtbaar gedurende drie tot vier maanden.

Behandeling

Het proces begint met een consultatiegesprek waarin de behandelend arts de verwachtingen van de patiënt bespreekt en beoordeelt of deze geschikt is voor de behandeling. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld.


De te behandelen zone wordt gereinigd en verdoofd om eventueel ongemak te minimaliseren. De spierontspannernwordt vervolgens met behulp van injecties in de spieren onder de huid geïnjecteerd. Deze spierontspanner blokkeert de zenuwsignalen die de spieren aansturen, waardoor ze ontspannen en de wenkbrauwen gelift worden.

De injectieprocedure duurt meestal niet langer dan een paar minuten. Na de behandeling kan er wat roodheid, zwelling of blauwe plekken optreden op de injectieplaatsen, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen.

Het effect van de spierontspanner begint na ongeveer 3-5 dagen merkbaar te worden en bereikt zijn volledige effect na ongeveer 1-2 weken. De resultaten van een wenkbrauwlift met spierontspanners kunnen variëren, afhankelijk van de individuele anatomie en reactie op de behandeling, maar over het algemeen houden de effecten ongeveer 3-4 maanden aan.

Na deze periode kan een follow-up behandeling nodig zijn om het gewenste resultaat te behouden. Het is belangrijk om te benadrukken dat een wenkbrauwlift met spierontspanners geen permanente oplossing is en dat herhaalde behandelingen nodig zijn om de effecten te behouden.

Informatie

Prijs
€140
Duur van behandeling
20 minuten
Duur van resultaat
3 tot 6 maanden
Verdoving
Mogelijk bij aanvraag

Nazorg

De nazorg van een botox behandeling is van groot belang voor een succesvolle uitkomst. Na de behandeling is het essentieel om de volgende instructies op te volgen:


Vermijd lichamelijke inspanning en activiteiten die zware druk op het gezicht uitoefenen gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. Dit kan onder andere het dragen van een zonnebril of duiken in een zwembad omvatten.

Probeer gedurende de eerste 4 uur na de behandeling niet te liggen, buigen of voorover te buigen. Dit vermindert het risico op migratie van de botox, wat ongewenste effecten kan veroorzaken.

Raak de behandelde gebieden niet aan en vermijd wrijven of masseren van het gezicht gedurende de eerste 24 uur.

Vermijd blootstelling aan direct zonlicht gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. Gebruik indien nodig een breed-spectrum zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 om bescherming te bieden.

Vermijd het gebruik van bloedverdunnende medicijnen, zoals aspirine of ibuprofen, gedurende 24 uur na de behandeling. Dit kan het risico op blauwe plekken verminderen.

Bezoek na 2 weken een follow-up afspraak om de resultaten te evalueren en eventuele aanpassingen aan te brengen indien nodig.

Door zorgvuldig de nazorginstructies op te volgen, kan de duur en effectiviteit van de botox behandeling worden geoptimaliseerd. Neem bij twijfel of problemen altijd contact op met de behandelend arts of specialist.

Neem contact op met ons voor een afspraak

Boek je afspraak online of bel. De specialisten van Palace of Skin helpen je graag!

Maak een afspraak

Als u liever via onze klantenservice een afspraak wilt maken, kunt u dat doen van 09:00 tot 18:00 uur. U kunt ook zelf eenvoudig een afspraak boeken via de onderstaande knop.

Geef ons een belletje.

+32 (0) 467 71 44 14