Overmatig zweten

Wat doet botox bij overmatige zweet?

Botox kan worden gebruikt om overmatig zweten, ook bekend als hyperhidrose, te verminderen. Wanneer botox in kleine hoeveelheden in de huid wordt geïnjecteerd, blokkeert het de zenuwen die verantwoordelijk zijn voor het stimuleren van de zweetklieren. Hierdoor wordt de productie van zweet verminderd. Botox wordt meestal geïnjecteerd in de oksels, handpalmen of voetzolen, gebieden waar hyperhidrose het meest voorkomt. De resultaten van de behandeling kunnen enkele maanden aanhouden, waarna de injecties kunnen worden herhaald indien nodig.

Behandeling

Een Botox-behandeling voor overmatig zweten vereist gewoonlijk een consultatiegesprek met de arts om de medische geschiedenis van de patiënt te onderzoeken en de ernst van het probleem te bepalen. Vervolgens zal de arts bepalen waar de Botox-injecties moeten worden geplaatst en zal de patiënt worden gevraagd om bepaalde medicijnen tijdelijk stop te zetten om bloedingen te minimaliseren. Tijdens de behandeling zal de arts Botox-injecties rechtstreeks in de huid van het behandelgebied plaatsen, waarbij het aantal en de locatie van de injecties afhangen van de ernst van de hyperhidrose. Na de behandeling kan de patiënt direct
terugkeren naar zijn normale activiteiten, maar het kan enige tijd duren voordat de Botox volledig werkt. De meeste mensen ervaren aanzienlijke vermindering van overmatig zweten binnen twee weken en het effect houdt meestal enkele maanden aan.

Informatie

Prijs
€370
Duur van behandeling
20 minuten
Duur van resultaat
3 tot 6 maanden
Verdoving
Mogelijk bij aanvraag

Nazorg

Een behandeling met botox tegen overmatig zweten vereist het volgen van bepaalde richtlijnen om het beste resultaat te behouden en bijwerkingen te minimaliseren. Het is belangrijk om gedurende de eerste 24 uur na de behandeling geen wrijving of massage op het behandelde gebied toe te passen om te voorkomen dat de botox zich verspreidt. Daarnaast moet men gedurende 4 tot 6 uur na de behandeling niet liggen of voorover buigen, intensieve lichamelijke activiteit vermijden en geen sauna’s of hete baden betreden. Make-up moet gedurende de eerste 24 uur niet op het behandelde gebied worden aangebracht en prestatie-sporters moeten
vermijden om de behandeling in de buurt van belangrijke evenementen te ondergaan. Het is belangrijk om ongewone bijwerkingen zoals spierzwakte, moeite met slikken of ademen, of ernstige pijn op de injectieplaats met een arts te bespreken. Regulier contact met de arts is essentieel om de effecten van de behandeling te controleren en eventuele bijwerkingen te behandelen. De effecten van botox-injecties kunnen enkele maanden aanhouden.

Neem contact op met ons voor een afspraak

Boek je afspraak online of bel. De specialisten van Palace of Skin helpen je graag!

Maak een afspraak

Als u liever via onze klantenservice een afspraak wilt maken, kunt u dat doen van 09:00 tot 18:00 uur. U kunt ook zelf eenvoudig een afspraak boeken via de onderstaande knop.

Geef ons een belletje.

+32 (0) 467 71 44 14