Voorhoofdrimpel

Wat is een voorhoofdrimpel behandeling met botox?

Een botoxbehandeling van voorhoofdrimpels is een cosmetische procedure waarbij botulinumtoxine in de spieren van het voorhoofd wordt geïnjecteerd om rimpels en lijnen te verminderen. Het eiwit verzwakt of ontspant de spieren tijdelijk, waardoor rimpels verminderen. De behandeling duurt enkele minuten en kan kleine bijwerkingen zoals roodheid veroorzaken, die snel verdwijnen. Het resultaat is binnen enkele dagen zichtbaar en kan enkele maanden duren, maar de behandeling moet herhaald worden. Het moet worden uitgevoerd door een ervaren professional om complicaties te voorkomen.

Behandeling

Een voorhoofd rimpel behandeling met spierontspanners bestaat uit verschillende stappen. Eerst vindt er een consultatie plaats waarbij de arts je voorhoofd onderzoekt, je medische geschiedenis bekijkt en je verwachtingen bespreekt. Daarna wordt het te behandelen gebied gereinigd. Vervolgens worden er kleine injecties met spierontspanners gegeven. Meestal is er weinig tot geen pijn tijdens de behandeling, maar sommigen kunnen wat ongemak ervaren. De behandeling duurt meestal enkele minuten tot een halfuur. Na de behandeling geeft de arts instructies over de nazorg, zoals het vermijden van bepaalde activiteiten en het gebruik van ijspakkingen om zwelling en roodheid te verminderen. Na enkele dagen tot een week beginnen de spierontspanners hun werk te doen en zie je geleidelijk aan een gladdere huid. Het effect houdt meestal enkele maanden aan en een herhaalbehandeling kan nodig zijn om de resultaten te behouden.

Informatie

Prijs
€140
Duur van behandeling
20 minuten
Duur van resultaat
3 tot 6 maanden
Verdoving
Mogelijk bij aanvraag

Nazorg

De nazorg van een botox behandeling is van groot belang voor een succesvolle uitkomst. Na de behandeling is het essentieel om de volgende instructies op te volgen:


Vermijd lichamelijke inspanning en activiteiten die zware druk op het gezicht uitoefenen gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. Dit kan onder andere het dragen van een zonnebril of duiken in een zwembad omvatten.

Probeer gedurende de eerste 4 uur na de behandeling niet te liggen, buigen of voorover te buigen. Dit vermindert het risico op migratie van de botox, wat ongewenste effecten kan veroorzaken.

Raak de behandelde gebieden niet aan en vermijd wrijven of masseren van het gezicht gedurende de eerste 24 uur.

Vermijd blootstelling aan direct zonlicht gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. Gebruik indien nodig een breed-spectrum zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 om bescherming te bieden.

Vermijd het gebruik van bloedverdunnende medicijnen, zoals aspirine of ibuprofen, gedurende 24 uur na de behandeling. Dit kan het risico op blauwe plekken verminderen.

Bezoek na 2 weken een follow-up afspraak om de resultaten te evalueren en eventuele aanpassingen aan te brengen indien nodig.

Door zorgvuldig de nazorginstructies op te volgen, kan de duur en effectiviteit van de botox behandeling worden geoptimaliseerd. Neem bij twijfel of problemen altijd contact op met de behandelend arts of specialist.

Neem contact op met ons voor een afspraak

Boek je afspraak online of bel. De specialisten van Palace of Skin helpen je graag!

Maak een afspraak

Als u liever via onze klantenservice een afspraak wilt maken, kunt u dat doen van 09:00 tot 18:00 uur. U kunt ook zelf eenvoudig een afspraak boeken via de onderstaande knop.

Geef ons een belletje.

+32 (0) 467 71 44 14