Handen en voeten

Wat is een Pedicure?

Een pedicure is specialist in het verzorgen van de voeten van mensen. Dat is wat een pedicure doet. Soms moeten je voeten verzorgd worden vanwege een medische noodzaak zoals diabetes, maar je kunt ook je voeten mooier te laten maken bij een pedicure zodat je met verzorgde voeten in die toffe zomerschoenen kunt stappen.

Wat gebeurt er bij een pedicure ?

Een basis – voetbehandeling bestaat bijvoorbeeld uit:

– de verzorging van nagels en nagelomgeving (nagelwallen);
– het verwijderen van overtollig eelt;
– het verwijderen van verschillende soorten likdoorns (eeltpit / eksteroog); – de behandeling van kloven en eeltranden.
– de behandeling van schimmel nagels en ingroeiende nagels
– de behandeling wordt afgesloten met een korte massage

Daarnaast kan een pedicure u onder andere voorlichten over:

– standafwijkingen van de voet; schoenen;

– het gebruik van hulpmiddelen in en aan de voet;
– adviserend doorverwijzen naar huisarts, specialist of podotherapeut.
– Voeten dragen u, een leven lang!!! Daardoor kunt u te maken krijgen met allerlei

ongemakken zoals: eelt, likdoorns, ingroeiende nagels, kloven etc.

U kunt heel eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen door:

– goed passende schoenen te dragen met voldoende ruimte voor de tenen; – geen strakke sokken of kousen te dragen;
– regelmatig voetgymnastiek te doen;
– de teennagels recht en niet te kort af te knippen;

– de voeten dagelijks te wassen en goed af te drogen (vooral tussen de tenen) – gebruik van zeep zoveel mogelijk te beperken.

Wat is het verschil tussen een gewone pedicure en medisch pedicure?

Een medisch pedicure heeft net iets meer opleiding gehad dan een reguliere pedicure. Door die medische achtergrond en vervolgcursussen zijn ze specialist in behandelingen van voeten met een verhoogde risico op complicaties. Bijvoorbeeld bij aandoeningen als reuma, diabetes en spasmen of complicaties als gevolg van verwaarlozing of ouderdom.Specialistische techniekenVerder past een medisch pedicure specialistische technieken toe. Zoals nageltechnieken, waaronder het aanbrengen van een nagelbeugel, het doen van nagelreparaties en zetten van nagelprotheses. Ook weten zij alles over drukverdelende technieken, zoals viltontlasting en het maken van teenorthesen.Uiteraard laat de pedicure een cliënt niet naar huis gaan zonder de juiste informatie over schoenen en voetverzorging.

Wat doet een medisch pedicure?

Medisch pedicure

De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit, kanker) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen past ze ondermeer anti-druktechnieken toe. Ook voor nagelprothesen- en reparaties kunt u bij een medisch pedicure van Palace of skin terecht. Om de nagel te reguleren plaatst ze nagelbeugels. Ook is de medisch pedicure op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. De medisch pedicure weet wanneer zij moet doorverwijzen ik naar andere disciplines.

Een medisch pedicure verzorgt de voeten van mensen met uiteenlopende voetproblemen en neemt kleine klachten weg om grotere klachten te voorkomen. Tijdens de behandeling verzorgt zij de nagels en verwijdert eelt en eventuele likdoorns.Aan een behandeling gaat eerst een voetonderzoek vooraf waarbij de pedicure signaleert en adviseert over schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging.

Spa Pedicure Deluxe

Wat mag u verstaan onder een Spa pedicure behandeling?
Een spa pedicure start met een warm voetbad en een scrub die alle oppervlakkige onzuiverheden verwijderd. Bij een spa pedicure gebruiken we altijd het merk van Footlogix. Onder een Spa pedicure behandeling mag u het volgende verstaan:
– Warme voetenbad

– Peeling voor de voeten
– Overtollige eelt weghalen
– Scrubben van de voeten
– Voetmasker om te voeten extra te verzorgen
– Nagelverzorging ( knippen van de nagels, verzorging van de nagels, nagels polijsten etc – Zelfgemaakte scrubs. ( eventueel met koffie, vruchten of Coco’s)

– Heerlijke voetmassage – Voetcreme en mouse

De bedoeling is dat u na afloop van de behandeling heerlijke zachte voeten krijgt.

U kunt een keuze uitmaken uit 3 soorten Spa Pedicure’s
Spa Coffee Pedicure
Een heerlijke Coffee bij aankomst en bij deze behandeling een heerlijke Coffee Scrub aan het eind. In het water word er rozen geplaatst voor een heerlijke gevoel te geven.

Spa Ocean Pedicure
Een heerlijke Mocktail bij aankomst om een Carabische vakantie gevoel erbij te geven en een heerlijke zelfgemaakte voetenscrub in combinatie met fruit. In het water zetten we dan citrus vruchten in het water .

Spa Mojito Pedicure
Een heerlijke Mojito bij aankomst om een heerlijke ontspanningsgevoel te geven en een heerlijke zelfgemaakte voetenscrub in combinatie met munt en citroen etc in het water. Bij afloop een heerlijke zelfgemaakte scrub.

Wat is een Manicure?

Bij een behandeling gaat het om de optimale verzorging van uw handen. Echter, niet alleen uw handen worden verzorgd. Ook de verzorging van uw eigen nagels en nagelriemen komen aan bod.

Door bijvoorbeeld het weer, uw werk en schoonmaakwerkzaamheden, krijgen uw handen en nagels veel te verduren. Uw huid droogt uit en verouderd. De conditie van uw nagels en nagelriemen kan drastisch afnemen.

Een manicure behandeling zorgt voor sterke, gezonde nagels en heerlijke zachte en goed verzorgde handen.

Voor Wie?

Het gaat dus om de verzorging van de eigen natuurlijke nagel. Een manicure is dan ook erg geschikt voor mensen die van zichzelf mooie nagels hebben en er zorg voor willen dragen om dat zo te houden.

Maar zoals gezegd natuurlijk ook voor mensen die door werk, zwangerschap of door een andere reden b.v. geen sterke nagels of erg droge handen hebben.

Kortom, een heerlijke, ontspannen en verzorgende behandeling voor iedereen!

Een spa manicure is een wellness behandeling voor uw handen, nagelriemen en nagels. Tijdens de behandeling kunt u heerlijk ontspannen. Geniet van de werking en geuren van de producten en natuurlijk mag een handmassage niet ontbreken. Na de behandeling zullen uw handen niet alleen zijdezacht aanvoelen en uw nagels er verzorgd uitzien maar heeft u ook echt even een moment voor uzelf gehad.

Waarom een spa manicure?

Uw handen en nagels hebben elke dag veel te verduren. Daarom is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Dit kunt u dagelijks zelf doen met de juiste producten, maar voor een intensieve verzorging is het aan te raden af en toe te genieten van een spa manicure. Vooral wanneer u last heeft van droge handen zult u zeker baat hebben bij een spa manicure.

Spa manicure behandeling bestaat uit:

We beginnen de spa manicure met het verwijderen van het dode weefsel langs de nagelriemen en eventuele losse velletjes langs de nagel. Daarna worden uw nagels in de gewenste vorm gevijld. We vervolgen de behandeling met een warm spabad om uw nagels en nagelriemen te verzachten en conditioneren.Na het bad vervolgen we de behandeling met een intensieve scrub voor een fysieke peeling van de huid. Na deze scrub worden uw handen verzorgd met een handmasker. Vervolgens worden uw nagels voorzien van een mooie kleur Gellak ( meerprijs) en ronden we de behandeling af met een Serum gevolgt door een handmassage met een hydraterende creme.

Over deze behandeling

Bij onze SPA Manicure behandeling hebben we een heerlijke concept voor u gemaakt. Spa manicure is een wellnes behandeling voor uw handen , nagelriemen en nagels. Tijdens de behandeling u heerlijk tot ontspanning komen. Met de heerlijke aroma geuren van de producten die we gebruiken kunt u heerlijk tot ontspanning komen. Om u even een ander concept te geven hebben we 3 soorten Spa manicure behandelingen waaruit u de keuze kan maken:

Spa manicure Deluxe
Deze manicure bestaat uit:
– Een heerlijke Welkomstdrankjes Reinigen/desinfecteren van de nagels en handen – Nagelbad voor de handen
– Rozen in uw Spa bad
– Nagels knippen en vijlen
– Nagelriemen verzorgen

– Massage voor de handen
– Aanbrengen van nagellak of gellak
– Scrubben van de handen met zelfgemaakte scrum

– Nagelriemolie

Spa Oceaan Manicure:
Deze manicure bestaat uit:
– Een heerlijke Virgin Cocktail
Reinigen/desinfecteren van de nagels en handen
– Nagelbad voor de handen – Rozen en citrus in uw Spa bad
– Nagels knippen en vijlen
– Nagelriemen verzorgen – Massage voor de handen – Aanbrengen van nagellak of gellak – Scrubben van de handen met zelfgemaakte scrum
– Nagelriemolie
– Handcrème

Spa Coffee Manicure
Deze manicure bestaat uit:
– Een heerlijke Coffees bij aankomst
Reinigen/desinfecteren van de nagels en handen
– Nagelbad voor de handen – Rozen en citrus in uw Spa bad
– Nagels knippen en vijlen
– Nagelriemen verzorgen – Massage voor de handen – Aanbrengen van nagellak of gellak – Scrubben van de handen met coffeescrub
– Nagelriemolie