Fronsrimpel

Wat is een fronsrimpel behandeling met botox?

Een fronsrimpel botox behandeling is een cosmetische procedure waarbij botox wordt gebruikt om de fronsrimpels in het gezicht te verminderen of te verwijderen. Botox is een merknaam voor botulinumtoxine, een eiwit dat spieren tijdelijk verlamt. Door botox in de spieren rondom de fronsrimpel te injecteren, worden de spieren ontspannen en verminderen de rimpels. Het resultaat is een gladdere en jonger uitziende huid. Het effect van een fronsrimpel botox behandeling houdt meestal enkele maanden aan, waarna de behandeling eventueel herhaald kan worden.

Behandeling

Een fronsrimpelbehandeling met botox bestaat uit verschillende stappen. Eerst vindt er een consultatie plaats waarbij de specialist de fronsrimpel beoordeelt en bespreekt wat de verwachtingen zijn. Vervolgens wordt de fronsrimpel gereinigd en eventueel verdoofd. Daarna wordt botox geïnjecteerd in de spieren die verantwoordelijk zijn voor de fronsrimpel. Na de behandeling kan er roodheid, zwelling of lichte blauwe plekken ontstaan, die na enkele uren moeten verminderen.

Het duurt enkele dagen tot een week voordat de resultaten zichtbaar worden. De resultaten houden meestal enkele maanden aan en een nieuwe behandeling kan nodig zijn om het effect te behouden. Bijwerkingen kunnen optreden, zoals hoofdpijn, tijdelijke hangende oogleden of verminderde beweeglijkheid van de gezichtsspieren.

Informatie

Prijs
€140
Duur van behandeling
20 minuten
Duur van resultaat
3 tot 6 maanden
Verdoving
Mogelijk bij aanvraag

Nazorg

De nazorg van een botox behandeling is van groot belang voor een succesvolle uitkomst. Na de behandeling is het essentieel om de volgende instructies op te volgen:


Vermijd lichamelijke inspanning en activiteiten die zware druk op het gezicht uitoefenen gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. Dit kan onder andere het dragen van een zonnebril of duiken in een zwembad omvatten.

Probeer gedurende de eerste 4 uur na de behandeling niet te liggen, buigen of voorover te buigen. Dit vermindert het risico op migratie van de botox, wat ongewenste effecten kan veroorzaken.

Raak de behandelde gebieden niet aan en vermijd wrijven of masseren van het gezicht gedurende de eerste 24 uur.

Vermijd blootstelling aan direct zonlicht gedurende de eerste 24 uur na de behandeling. Gebruik indien nodig een breed-spectrum zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 om bescherming te bieden.

Vermijd het gebruik van bloedverdunnende medicijnen, zoals aspirine of ibuprofen, gedurende 24 uur na de behandeling. Dit kan het risico op blauwe plekken verminderen.

Bezoek na 2 weken een follow-up afspraak om de resultaten te evalueren en eventuele aanpassingen aan te brengen indien nodig.

Door zorgvuldig de nazorginstructies op te volgen, kan de duur en effectiviteit van de botox behandeling worden geoptimaliseerd. Neem bij twijfel of problemen altijd contact op met de behandelend arts of specialist.

Neem contact op met ons voor een afspraak

Boek je afspraak online of bel. De specialisten van Palace of Skin helpen je graag!

Maak een afspraak

Als u liever via onze klantenservice een afspraak wilt maken, kunt u dat doen van 09:00 tot 18:00 uur. U kunt ook zelf eenvoudig een afspraak boeken via de onderstaande knop.

Geef ons een belletje.

+32 (0) 467 71 44 14