Brows & Lashes

Bij Palace of skin kun je terecht voor jouw wenkbrauwen in stijl te brengen doormiddel van verven, shapen en verven met Henna.
De behandeling bestaat uit het waxen/epileren en bijknippen van de wenkbrauwen. En een finishing touch met wenkbrauw make-up.

Eventueel aangevuld met het verven van de wenkbrauwen met reguliere verf of met Henna

We werken met de wax van Starpil deze wax hecht zich alleen aan de haartjes en niet aan de huid. Bij Palace of Skin kun je je wenkbrauwen laten ontharen met behulp van deze wax maar ook je bovenlip of de rest van je gezicht.

Voordelen waxen

–  snel en praktisch pijnloos ontharen
–  je krijgt superstrakke wenkbrauwen
–  de haartjes worden met wortel en al verwijderd, dus blijven ze lang weg

Nadelen waxen

–  Kan niet altijd worden toegepast op huid met allergieën.
–  Niet mogelijk na darmabrasie, een peeling of producten die de huid dunner maken.

Hoe ga je om met Henna Brows?

24-48 uur na de behandeling niet in contact komen met water.
Het verschilt per persoon hoelang de henna op de huid blijft zitten, dit hangt af van je huid en hoeveel haartjes je hebt (hoe meer haar of hoe voller de wenkbrauw hoe langer de henna blijft zitten). Bij een vette huid blijft de Henna minder lang zitten.
Vermijdt alles op de wenkbrauwen, denk hierbij aan: geen oliën, geen water, geen crèmes en niet te vaak reinigen op de wenkbrauwen.
Doe je dit wel dan zal de henna sneller van de huid slijten. in het algemeen blijft de henna ongeveer 2 weken op de huid en 5-6 weken op de haren.
In vergelijking met normale wenkbrauwverf blijft henna dus veel langer in de haartjes zitten.

Voordelen:

– Geen dagelijkse wenkbrauw make up meer nodig – Tot 6 weken een mooie wenkbrauwkleur
– Duurzame, natuurlijke kleuring
– Vervaagt niet

– Veilig en effectief
– Geurloos, geen ammoniak

Het kan voorkomen dat er een Henna allergie optreed, dit gebeurd zelden. Henna is een natuurlijk product, vrij van zware metalen, ammoniak en waterstofperoxide. Daardoor is het risico op een bepaalde vorm van allergie wel veel lager. Maar gebeurd dit toch, dan adviseren wij u om contact op te nemen met uw huisarts. Hij of zij zal u een zalf voorschrijven waardoor de irritatie snel zal afnemen.

Henna Brows kan niet bij

Veiligheid staat bij ons voorop. In een aantal gevallen is het helaas niet mogelijk om Henna Brows toe te passen:
Zwanger
Alopecia of chemotherapie

Overgevoeligheid voor Henna
Allergie voor noten (waltnoten)
Reactie/ uitslag haarverf
Wenkbrauwen hebben recent een Chemische kleuring gehad (binnen 2 weken)

Brow Lamination is een nieuwe behandeling waarbij jouw natuurlijke wenkbrauwhaartjes in de juiste richting geplaatst worden. Dit wordt gedaan met behulp van speciale lotion-formules. Hierdoor lijken je wenkbrauwen meteen veel voller.
Het resultaat is heel natuurlijk en blijft ca. 6 weken zichtbaar. Bij deze behandeling is het modelleren van de wenkbrauwen (waxen, tweezen en trimmen) inclusief. Verven kan tegen meerprijs.

Voor wie is Brow Lamination geschikt?

Brow Lamination is geschikt voor iedereen met gekrulde, warrige of gewoon zeer eigenwijze wenkbrauwhaartjes. De behandeling is niet geschikt als je dunne, fijne, korte of heel erg weinig wenkbrauwhaartjes hebt.

Is Brow Lamination schadelijk?

Nee, absoluut niet. We sluiten de behandeling altijd af met een intens voedend serum met daarin o.a. keratine, arganolie, castorolie en vitamine E. Je krijgt ook speciale nazorg mee voor thuis (inbegrepen).

Contra-indicaties:

–  Zwangerschap en/of borstvoeding
–  Acne en/of eczeem bij de wenkbrauwen
–  Huidbeschadigingen bij de wenkbrauwen
–  Bij recent geplaatste PMU/microblading
–  Bij recent gebruik van hormoonzalven bij de wenkbrauwen
–  Bij recente chemische peelingen, laserbehandelingen en/of injectables

Wat is Wimperlifting ?

Wimperlifting is een behandeling van de eigen wimpers, zonder valse wimpers aan te brengen. De wimpers worden gelift door siliconen pads. Door deze pads kunnen alle wimperhaartjes behandeld worden. Mascara en een wimperkrultang worden hierdoor overbodig. Lash Lifting is toepasbaar op alle wimpersoorten, zowel korte als lange wimpers. Met de Lash Lift techniek worden de wimpers omhoog gelift, om een sprekende blik te krijgen.

Voordelen Lashlifting

–  Resultaat 6 tot 9 weken zichtbaar.
–  U hoeft geen mascara en/of wimperkrultang meer te gebruiken tijdens de behandeling
–  Ogen lijken groter
–  Geeft een natuurlijke uitstraling
–  Na 24 uur bestendig tegen water, douchen, zweten, tranen, zwemmen en slapen
–  Wimpers hebben nog nauwelijks verzorging nodig

Hoe het werkt?

–  Uw wordt verzocht zonder oog make-up te komen. Uw wimpers worden voor de behandeling nogmaals goed gereinigd. Dit zorgt voor een betere hechting van de wimpervloeistof
–  Er worden siliconen pads op uw oogleden geplaatst, de dikte hangt af van de gewenste lift, S, M of L – De Wimperharen worden aan de siliconen pad bevestigd
–  Het permanent vloeistof kan nu aangebracht worden, dit blijft 10 tot 15 minuten zitten, afhankelijk van de dikte van de haren
–  Vervolgens brengen wij het wimper fixeergel aan op de wimpers. Dit blijft 10 tot 15 minuten zitten
–  Indien gewenst kunnen de wimpers geverfd worden
–  Daarna zijn uw wimpers mooi gelift gedurende 6 tot 9 weken. Het verschil tussen

wimperpermanent en Lash Lift is dat wimperpermanent de wimpers krult en Lash Lift lift de wimpers Lift, de wimpers gaan dan meer omhoog staan en het geeft een mooier resultaat en meer volume aan de wimpers. De Lash Lift mag om de 8 weken toegepast worden,

Nazorg:

–  De eerste 24 uur mogen uw wimpers niet nat worden, geen mascara gebruiken
–  Gebruik na de lift geen waterproof mascara, dit beïnvloed het resultaat
–  Probeer niet op uw ogen te slapen, dit kan het resultaat beïnvloeden, de permanent kan nog

na oxideren.

– Reinig uw ogen niet poetsend of wrijvend, maar probeer met de lift mee te reinigen, dus omhoog en omlaag, zo houdt u een mooi resultaat en voorkomt u dat de wimpers door elkaar gaan staan

Lange en volle wimpers wint nog steeds aan populariteit. Lange en volle wimpers maken je ogen niet alleen groter, ze geven je ook een open en zwoele ‘glamorous & sexy’ uitstraling. Helaas beschikt niet iedereen van nature over mooie lange en volle wimpers.

Wat zijn wimperextensions?

Wimperextensions werken eigenlijk net als gewone haar extensions. Er worden kleine haartjes op je eigen wimpers geplakt met een speciale (formaldehyde vrije) lijm. Dit zijn meestal synthetische haartjes, die kunnen variëren in kleur, dikte en lengte. Het haartje is dikker aan de basis en wordt dunner aan het uiteinde.

Bij wimperextensions wordt er een natuurlijker effect gecreëerd, je ziet geen aanhechting omdat de extensions voorzichtig aan je eigen haartjes geplakt worden. De periode dat de extensions blijven zitten hangt van je eigen groeicyclus af. Je eigen wimpers vernieuwen zich regelmatig. Dit gebeurt ongeveer één keer in de twee maanden. Hierdoor zal op den duur het wimperhaartje met de extension ook uitvallen. Over het algemeen blijven de wimperextensions 4 tot 6 weken zitten, maar dit kan ook variëren met enkele weken.

Waar moet je voor oppassen?

In principe kun je alles met de extensions doen, zoals je normaal ook doet. Douchen, sporten, zwemmen, zon, zee, slapen en zelfs een keer naar de sauna is geen enkel probleem! Door de speciale lijm versmelten de extensions als het ware met je eigen wimpers, waardoor ze dus pas verloren gaan wanneer je eigen wimpers zich vernieuwen.

Dit heeft als voordeel dat de wimperextensions geleidelijk uitvallen, en niet in één keer. Over het algemeen wordt er afgeraden mascara te dragen op de wimperextensions. Ze mogen namelijk niet teveel blootgesteld worden aan producten met olie. Make-up remover bevat meestal olie.

Oogpotlood moet dus altijd verwijderd worden met producten op waterbasis, dus vet- en olievrije producten. Door de olie kunnen de wimperextensions weken en uiteindelijk loslaten.

Het dragen van mascara is bij wimperextensions ook niet echt meer nodig. Wanneer je per se mascara wilt opdoen, kun je dit doen op de puntjes van de wimpers. Vermijd daarbij de aanhechting van de extensions.

Wimperbehandeling in het kort

Voorafgaand aan de wimperbehandeling neem je samen met de wimperstylist(e) de verschillende looks, wimperkrullen, wimperdiktes en wimperlengtes door, zodat je een volledige look kan samenstellen die aan al jouw wensen voldoet.

Tijdens een wimperbehandeling worden er op de natuurlijke wimperharen wimperextensions geplaatst. De wimperextensions van Luxury Lashes zijn hol vanbinnen en daardoor minder belastend voor de natuurlijke wimperharen. Daarnaast zijn de wimperextensions afgewerkt met een synthetische cashmere laag, waardoor ze ultra zacht aanvoelen en zeer comfortabel zitten. De wimperbehandeling duurt gemiddeld anderhalf uur en is geheel pijnloos.

Aan het einde van de behandeling neemt de wimperstylist(e) de nazorg met je door zodat je het langste plezier kan hebben van je wimperextensions.

One by One

De One by One methode zorgt voor een elegante en natuurlijke look! Per natuurlijke wimperhaar wordt één enkele wimperextension geplaatst. Deze behandelmethode is het meest geschikt voor mensen die veel wimpers van zichzelf hebben, maar meer lengte willen creëren of voor mensen die een natuurlijke en volle uitstraling willen. Subtiel en chique zijn de kernwoorden van de One by One methode.

Volume

De Volume methode zorgt voor een volle en glamoureuze look! Per natuurlijke wimperhaar wordt één wimperextension geplaatst met maar liefst 3 wimperharen. Hierdoor worden je eigen natuurlijke wimpers verdriedubbeld! Volume wimperextensions hebben een waaierachtige vorm, die zorgt voor een intense en volle blik die niemand ontgaat. Is dit dan super extreem? Nee zeker niet, het moet natuurlijk wel bij je karakter passen. Vaak kiezen klanten die iets meer willen dan een natuurlijke look voor een Volume behandeling. Zij staan versteld van het resultaat dat te bereiken is met Volume methode. Betoverend en intrigerend zijn de kernwoorden van de Volume look.

Hybride

Hybride wimperextensions zijn een combinatie tussen de One by One en Volume techniek. Tijdens de behandeling worden de One by One en Volume wimperextensions 50/50 aangebracht. Omdat Hybride wimpers een combinatie van beide methoden zijn, krijg je een vollere en meer getextureerde wimperlijn dan een standaard klassieke wimperlook!

Je hebt dus keuze uit verschillende wimperbehandelingen. Waar de One by One methode voor een meer natuurlijke uitstraling zorgt, bereik je met de Volume methode een meer glamoureuze uitstraling en met de Hybride methode ligt de nadruk op extra volume met een natuurlijke touch. Naast het verschil in het aantal wimperharen, bestaan er ook grote verschillen op het gebied van wimperkrul, dikte en lengte van de wimperextensions. Deze verschillen zullen hieronder één voor één uitgelegd worden.

Soorten wimperkrullen

Wimperextensions komen in allerlei soorten, vormen en maten. We maken gebruik van drie soorten wimperkrullen. De B Krul is perfect voor mensen met rechte of recht naar beneden staande wimpers. De C Krul de meest gekozen wimperkrul, die tussen de B en D Krul in zit en is perfect voor mensen die net iets meer willen, maar niet te opvallend. Door dat de wimperextension wat rechter, maar toch mooi gekruld is, zorgt het voor net dat beetje extra op een hele natuurlijke manier. De D Krul is de meest opvallende krul, en zorgt ervoor dat de aandacht meteen op jouw ogen wordt gericht. Gekrulde wimpers zijn geweldig voor het creëren van volume, zonder al te veel gewicht op de natuurlijke wimperhaar te plaatsen.

Soorten wimper lengtes en diktes

Wimperextensions hebben verschillende diktes en lengtes. Het is belangrijk om tijdens het kiezen van de dikte en lengte van de wimperextension, rekening te houden met je natuurlijke wimperharen. Hoe langer en dikker je eigen wimperharen zijn, hoe langer en dikker de wimperextensions geplaatst kunnen worden. Op zeer dunne en kortere wimpers, worden over het algemeen een fijnere en kortere wimperextensions geplaatst, om de eigen wimpers niet te zwaar belasten.